Το νέο CD από τους Χοροσταλίτες με τίτλο «Στη χώρα της καρδιάς μας» κυκλοφόρησε

Όταν οι στίχοι και η μουσική αποτυπώνονται ψηφιακά σε ένα δίσκο…τότε έχεις αφήσει μια μικρή «κληρονομιά» στο Ελληνικό Μουσικό Πεντάγραμμο!!

Τα χέρια ανοίγουν και πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Χέρια και ώμοι σμίγουν. Θαρρείς πως είναι αγκαλιά. Όλοι, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, ξένοι γίνονται ένα. Μια τεράστια αλυσίδα ανθρώπων τραντάζει το έδαφος και η αρχή με το τέλος μπερδεύονται. Κύκλος, κι άλλος κύκλος κι άλλος , κι άλλος.. Κι εμείς εκεί να κρατάμε το ραβδάκι της μαγείας και να βλέπουμε αναμμένα πρόσωπα που άλλα κοιτούν τον θεό με τ΄ άστρα και άλλα το χώμα. Γη και ουρανός κι ανάμεσα τους εμείς. Το ταξίδι ξεκίνησε. Ένα καράβι γεμάτο επιβάτες που δεν θα κατέβουν πουθενά…απλά κλείνουν τα μάτια και ταξιδεύουν για ώρες…Χαμόγελα και βουρκωμένα μάτια άλλα από χαρά, άλλα από νοσταλγία και άλλα από την ένταση της στιγμής. Η μουσική δυναμώνει και όλοι σφυροκοπούν τα πόδια τους στη γη σα να θέλουν να ξυπνήσουν αυτούς που βρίσκονται μέσα…αυτούς που κάποτε ήταν σε έναν άλλον κύκλο μιαν άλλη εποχή… μαζεύονται γύρω μας και φωνάζουν δυνατά «Όπααα» όπως η δύναμη του μαγνήτη που τραβάει τις καρφίτσες. Πάνω σε αυτή τη μαγική δύναμη ενώθηκαν οι νότες μου, οι στίχοι μου, το όνειρο μου και η αγάπη μου για την παραδοσιακή μας μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς μας….το αποτέλεσμα ο ψηφιακός αυτός δίσκος! Τραγούδια πρωτότυπα, επηρεασμένα από διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας, θα ταξιδέψουν τον καθένα από εσάς στον τόπο του με σκοπό να αγγίξουν τις καρδιές σας και να τα αγαπήσετε.

Όταν ένα όνειρο πραγματοποιείται και ένα δημιούργημα παίρνει σάρκα και οστά τότε γινόμαστε θεατές απέναντί του και κοιτώντας το σκεφτόμαστε στιγμές που πέρασαν αλλά και άλλες που θα έρθουν… Μεράκι, αγάπη, συνεννόηση, φαντασία, γνώση, φιλία, δημιουργικότητα, υπομονή, αντοχή και 225 ώρες στούντιο ήταν μια «απλή συνταγή» για να πλάσουμε το όνειρό μας. Ολοκληρώνοντάς το θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα απ' όλα τις οικογένειές μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας, δικούς μας ανθρώπους που μας αγαπούν και μας στηρίζουν από το πρώτο μας βήμα μέχρι και σήμερα. Ο Αντώνης Παπαβομβολάκης ήταν ο «άνθρωπος μας» και το MUSIC ROW STUDIO το δεύτερο σπίτι μας για όλον αυτόν τον καιρό που χρειάστηκε να ετοιμαστεί αυτός ο δίσκος. Ευχαριστούμε Τον Μάνθο Μουστάκα, τον Ηλία Μαυρίκη και τον Δημήτρη Παπαβομβολάκη που έβαλαν μουσικά το λιθαράκι τους. Τον Παντελή Θαλασσινό, τον Μάνο Κουτσαγγελίδη και την Καίτη Κουλλιά που συμμετείχαν με τις φωνές τους στο μουσικό μας έργο και την Ευανθία Μάγνη που πίστεψε σε εμάς και στα τραγούδια μας κάνοντας τη δισκογραφική της εταιρεία Spider Music το καλλιτεχνικό μας εισιτήριο για το μουσικό μας ταξίδι.

Καλή ακρόαση και καλά χοροσταλίσματα!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ

Μοιραστείτε το!

gallery