Τάσος Γουσέτης

βιολί, μαντολίνο και τραγούδι

Ο Τάσος Γουσέτης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Ξεκίνησε από μικρή ηλικία την ενασχόλησή του με τη μουσική παίρνοντας μαθήματα μαντολίνου και αργότερα βιολιού. Σπούδασε βιολί στην τάξη του Βασίλη Παπά στο Ωδείο Αθηνών και στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών απ΄ όπου πήρε Δίπλωμα. Είναι κάτοχος πτυχίου «Ειδικού Αρμονίας» με καθηγητή τον Δημήτρη Γρηγορόπουλο στη Μουσική Σχολή «Ορφέας». Επίσης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στις Μουσικές Επιστήμες και ειδικότερα στην Εθνομουσικολογία αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του ομώνυμου προγράμματος, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην κατεύθυνση «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία».

Σαν μουσικός εκτελεστής είναι μέλος μικρών συμφωνικών συνόλων, με τα οποία έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλους χώρους και σημαντικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό κάτω από την μπαγκέτα των Λουκά Καρυτινού, Αναστάσιου Συμεωνίδη, Μίλτου Λογιάδη, Θεόδωρου Ορφανίδη σε συνεργασίες με σολίστ όπως οι Σόνια Θεοδωρίδου, Άρης Γαρουφαλής, Ilya Gringolts κ.ά. Στον χώρο της ελληνικής λαϊκής, παραδοσιακής και «έντεχνης» μουσικής έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, τραγουδιστές και μουσικούς όπως τους Δημήτρη Τσαουσάκη, Χαρούλα Λαμπράκη, Καίτη Κουλλιά, Παναγιώτη Λάλεζα, Διονύση Σαββόπουλο, Λιζέτα Καλημέρη, ενώ παράλληλα ασχολείται με ποικίλα είδη ξένης παραδοσιακής και δημοφιλούς μουσικής. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει ενεργά σε δισκογραφικές παραγωγές των Grey River and The Smoky Mountain, Πάνου Σαββόπουλου, Βασίλη Πασλίδη, Σπύρου Ανέμη, Μιχάλη Κλεάνθη.

Διδάσκει βιολί και μαντολίνο στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Φοίβου Ανωγειανάκη, βιολί στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, στη Μουσική Σχολή «Κοντόπευκο» Αγίας Παρασκευής και στη Μουσική Σχολή Κορυδαλλού.

Τέλος έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως, «Ράδιο αρβύλα», «Όλοι οι καλοί χωράνε», «Στη φωλιά των Κούκου» κ.α.

Ως μέλος στους χοροσταλίτες παίζει βιολί, μαντολίνο και τραγουδάει.

βιολί
μαντολίνο
τραγούδι

Follow Me