Οι Χοροσταλίτες μιλάνε για πρώτη φορά on camera για τη Eurovision, αποκλειστικά στο INFE Greece

Λίγο πριν η ΕΡΤ ανακοινώσει τους φιναλίστ του ελληνικού τελικού για τη Eurovision, τα Eurovision Buddies συνάντησαν το 6μελές συγκρότημα «Χοροσταλίτες» στα γραφεία της δισκογραφικής τους εταιρείας, Spider και μίλησαν για πρώτη φορά on camera για την προσπάθειά τους να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision 2018.

Το συγκρότημα «Χοροσταλίτες» αποτελείται από τον Τάσο Γουσέτη στο βιολί, το μαντολίνο και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, το μπουζούκι, την τρομπέτα και το τραγούδι, τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, την Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι, την Κωνσταντίνα Πάτση στο σαντούρι και το τραγούδι και τον Νικόλα Μπούτση στο τραγούδι, την κιθάρα, και το λαούτο.

Όπως δηλώνουν για το τραγούδι που κατέθεσαν στην ΕΡΤ για το διαγωνισμό, δεν έχει απλώς «ελληνικό στίχο» ή «ελληνικό ηχόχρωμα», είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στην παράδοση μας, από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Ο χάρτης μας απλωμένος πάνω σε μουσικές νότες, κάτι που οι ίδιοι κάνουν συχνά.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το «ικαριώτικο» ρήμα χοροσταλίζω που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα και αυτό ευελπιστούν να προκαλέσουν σε όλο το κοινό της Ευρώπης, αν καταφέρουν να βρεθούν το Μάιο στη Λισαβόνα.

Διαβάστε περισσότερα από την επίσημη ανακοίνωση του Infe Greece (The Greek Eurovision Fan Club).

Μοιραστείτε το!

σχετικά video